تاریخ: ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۲۴
بازدید: ۳۳۷
کد خبر: ۸۲۵۳۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
پرواز شاخص کل به قله 427 هزار واحدی

تحلیل بورس امروز | نقشه نیمروز سه‌شنبه 8 بهمن 98

می متالز - شاخص بورس تهران امروز با ثبت جهش 6471 واحدی (معادل 1.54 درصد) به رقم تاریخی 427 هزار و 139 واحد رسید. تجربه فروش‌های سهام و بازگشت قیمت‌ها به مدار رشد فروشندگان خرد بازار را به عقب رانده است و رشد قیمتی نمادهای بورسی علی‌الخصوص در بزرگان جا مانده از روند را فزاینده کرده‌است. همین عامل باعث رشد بیشتر شاخص کل نسبت به شاخص هم‌وزن شده و نوعی تغییر ذائقه سرمایه‌گذاران را نشان می‌دهد.
تحلیل بورس امروز | نقشه نیمروز سه‌شنبه 8 بهمن 98

به گزارش می متالز، پس از پشت سر گذاشتن روند اصلاحی در قیمت نمادهای شرکت‌های بزرگ بورسی تحت تاثیر ریسک‌های ناشی از تحولات بازار جهانی، با کند شدن سرعت ریزش قیمت‌های جهانی شاهد بازگشت تقاضا در نمادهای کامودیتی محور بورسی بودیم. رشد 1.13 درصدی شاخص گروه شیمیایی و 1.5 درصدی شاخص گروه فلزات اساسی گرچه بیانگر غلبه تمام عیار تقاضا بر عرضه نیست اما نوعی چرخش نگاه سرمایه‌گذاران به سهام این شرکت‌ها را نشان می‌دهد. اما نگاهی به گروه کانه فلزی، چیره شدن تقاضا در نمادهای بزرگ این صنعت نظیر «کچاد» و «کگل» را نشان می‌دهد. برتری تقاضا در نمادهای این گروه به شکل‌گیری صف‌های خرید و رشد 3.95 درصدی شاخص صنعت انجامید که با توجه به تاثیر مستقیم در قیمت هلدینگ‌های مرتبط نظیر «ومعادن» و «وامید» نقش زیادی در جهش شاخص کل داشت.

نگاهی به سهم‌ها و صنایع مطرح با غلبه تقاضا بر عرضه از نوعی چرخش نگاه سرمایه‌گذاران به سمت سهم‌هایی حکایت می‌کند که طی روزها و ماه‌های گذشته در جریان صعودی بازار اصطلاحا درجا زده‌اند. انتشار گزارش‌های اولین ماه زمستان در شرکت‌های بزرگ کانه‌های فلزی و تداوم روند عملکرد با ثبات در فروش علیرغم افزایش هزینه‌ها در پاییز و کاهش سودآوری نسبت به تابستان در عمده نمادهای این صنعت، کماکان این گروه را در لیست مناسب‌ترین گروه‌های بورسی به لحاظ نسبت P/E قرار می‌دهد و از این رو بازگشت تقاضا به چنین نمادهایی به نوعی حکمفرما شدن موضع محافظه‌کاری را در میان اهالی بازار گوشزد می‌کند. در چنین وضعیتی نمادهای گروه خودرویی نیز با توقف نماد «خساپا» و «خپارس» به دلیل رشد 20 درصدی در 5 روز کاری و گمانه‌زنی‌ها در خصوص شفاف‌سازی این شرکت‌ها برای فروش زیرمجموعه‌ها، خریداران زیادی را به سمت نمادهای این گروه کشاند به نحوی که علیرغم توقف دو نماد بزرگ یاد شده در این گروه، صنعت مزبور با ثبت ارزش معاملات 367 میلیارد تومانی، در صدر گروه‌های بورسی با بیشترین ارزش داد و ستدهای روزانه قرار گرفت.

از سوی دیگر همانطور که در گزارش‌های قبلی عنوان شده است، وضعیت عرضه و تقاضا در گروه‌های کوچک و متوسط تحت تاثیر رشدهای پرقدرت در مسیر اصلاح تدریجی‌ست و سرمایه‌های خارج شده از این گروه‌ها به سمت سهامی با پشتوانه بنیادی قدرتمند‌تر و نمادهایی هدایت شده‌است که منتظر انتشار اخبار جدید هستند. درجا زدن شاخص صنایع دارویی و سیمانی در معاملات امروز را می‌توان به عنوان نشانه‌ای معنادار از بروز چنین پدیده‌ای معرفی کرد.

تداوم ورود جریان نقدینگی به بورس

اگرچه ارزش معاملات خرد روزانه در داد و ستدهای امروز رقم 3555 میلیارد تومان را نشانه رفته است و فاصله زیادی با رکورد 4600 میلیارد تومانی در اوج تاریخی خود دارد اما تثبیت ارزش معاملات روزانه بالاتر از 3 هزار میلیارد تومان با توجه به روند میانگین این متغیر در ماه‌های گذشته نوعی تغییر پارادایم بورسی را از منظر گردش نقدینگی در تالار شیشه‌ای گوشزد می‌کند. توجه به خالص تغییر مالکیت 480 میلیارد تومانی از سهامداران حقوقی به حقیقی در عین رشد بیش از 1.5 درصدی شاخص کل و قرار گرفتن 453 میلیارد تومان نقدینگی پشت صف‌های خرید در 87 سهم بورسی حاکی از تداوم ورود جریان نقدینگی به تالار شیشه‌ای علیرغم رکوردزنی‌های پیاپی شاخص کل است. لازم به ذکر است مجموع ارزش صف‌‌های خرید در بورس، فرابورس و بازار پایه در ساعت 12:30 به رقم 856 میلیارد تومان رسیده‌است و مجموع تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی در کل بازار سهام بیش از 630 میلیارد توان است. در همین راستا داغ بودن تنور معاملاتی سهام بازار پایه نیز از نکات قابل توجه بازار امروز به شمار می‌آید.

بانکی‌ها در چشم بازار

تنها چند روز تا تعیین تکلیف بندهای بلاتکلیف FATF فرصت باقی‌ست. در چنین وضعیتی سهام گروه بانکی و به طور خاص نمادهای «وبصادر» و «وتجارت» در جریان معاملات روزهای دوشنبه و سه‌شنبه شاهد تشکیل صف‌های خرید قدرتمند با عرضه‌های قطره‌چکانی بوده‌اند. نکته حالب توحه در این خصوص حضور سرمایه‌های خرد متراکم در صف‌های خرید و رقابت فشرده برای سهامداری در نمادهای مزبور است که با عرضه کنترل شده از سوی سهامدار حقوقی علاوه بر تثبیت روند رو به رشد قیمتی، عطش تقاضا را برای دوره زمانی بیشتری حفظ می‌کند.

با نزدیک شدن قیمت سهام گروه بانکی به محدوده سقف چندماه گذشته، عطش تقاضا نوعی میل به عبور پرقدرت از سطوح یاد شده را امکان‌پذیر می‌کند.

از طرفی عدم عرضه پرحجم در سهام گروه بانکی که به نوعی لیدر فعلی جریان کلی بازار سهام به شمار می‌آیند، علاوه بر ایجاد نوعی دلگرمی در میان اهالی بورسی گمانه‌زنی‌ها را در خصوص بهبود شرایط آتی افزایش می‌دهد. هرچند ممکن است انتشار هر خبری بر خلاف انتظارات فعلی سرمایه‌گذاران به تشدید عرضه‌ها بیانجامد و با توجه به حفظ جریان نقدینگی، لیدر بازار را عوض کند.

در همین راستا خواندن گزارش‌های اقدامات بر زمین مانده بانک مرکزی و  تایید خروج مجمع از بررسی CFT توصیه می‌شود.

«فروی» و مشارکت 1.1 میلیونی در عرضه اولیه

بر اساس اطلاعات موجود تا این لحظه به هر نفر در عرضه اولیه ذوب روی اصفهان حدود 51 سهم رسیده است که اگر حجم عرضه را 60 میلیون سهم در نظر بگیریم (بر اساس اطلاعیه عرضه اولیه) تعداد یک میلیون و 178 هزار نفر در این عرضه اولیه شرکت کرده‌اند. هر نفر حدود 71400 تومان سهام در این عرضه اولیه خریداری کرده‌اند.

در چنین شرایطی صف معاملاتی که برای این سهم در لحظات نخست پیش‌گشایش روز شنبه به ثبت می‌رسد کاملا جالب توجه خواهد بود. به خصوص پس از تجربه عرضه‌های اولیه اخیر مانند «وآوا» که به هیچ آلارم حباب قیمتی توجه ندارد باید منتظر ماند که عاقبت سهام تازه‌وارد چه خواهد بود.

باید به مدیران بالادستی اقتصاد کشور تذکر داد که بازار سهام عطش عرضه‌های اولیه به مراتب سنگین‌تر را دارا است و می‌توانید به راحتی عرضه‌های اولیه در حد سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی را در شرایط امروز بازار انجام دهید. با فرض این‌که ده درصد عرضه اولیه «شستا» نقدینگی حدود 2500 تا 3 هزار میلیارد تومان را می‌طلبد.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت